11/10/07

Correllengua 2007 a Móra d'Ebre


Passat demà, o sigui, el dia 13 d'octubre, un dia després del magnífic i esplendorós Dia de la Hispanidad, comença en Correllengua a Móra d'Ebre.

Bé, podriem dir que ja ha començat, perquè de fet hi a dues exposicions obertes que s'inclouen al Correllengua. Una és l'exposició que es fa a la Biblioteca Comarcal de Móra, sobre la vida i obra de Salvador Espriu, i l'altra és sobre els Arxius Confiscats a Catalunya, que es fa a l'Arxiu Comarcal. La veritat és que si en teniu oportunitat, no us les heu de perdre, estàn realment molt be!

De totes maneres, però, el tret de sortida de veritat del Correllengua a Móra serà aquest dissabte, dia en que rebrem la flama. Ho farem al Club Nàutic, juntament amb els gegants i els grallers, a les 21.30h. Com arribarà la flama? En un fanalet i d'una manera sorprenent, ja ho veureu! Els gegants seràn els encarregats de dur el fanalet, en una cercavila, fins al Teatre Municipal La Llanterna, on arribaran aproximadament cap allà les 22h. Al Teatre, encendrem la Flama del Correllengua, llegirem el manifest i el Grup de Teatre llegirà textos de la Maria Aurèlia Capmany,mentres que els alumnes de l'Escola de Música i Dansa faran una audició de música.

Per qui sigui un cul inquiet, i li costi esperar fins al vespre de dissabte per començar el Correllengua, també el dissabte comença l'exposició De boca en boca, a la Residència Natzaret. Aquesta exposició està formada per un recull de frases fetes i paraules que sempre han utilitzat els nostres avis.

El diumenge hi ha l'acte estrella del Correllengua. Mos hem liat la manta al coll i hem llançat la casa per la finestra. El Col·lectiu Correllengua i l'Associació Juvenil de Jocs d'Estratègia Baronia d'Entença, junt amb l'Ajuntament de Móra d'Ebre, hem aconseguit portar l'obra de teatre Èric i l'Exèrcit del Fènix. Per qui no ho sàpiga, aquesta obra, basada en fets reals, explica la història d'un noi que, amb només 14 anys, és acusat de terrorisme. És una obra divertida, entretinguda i, sobretot, que fa pensar en el magnific sistema judicial de l'Estat Espanyol... Si esteu interessats en venir, l'obra es farà, tal i com he dit abans, el diumenge dia 14, a les 18h, a La Llanterna Teatre Municipal. L'entrada costa 8€, però val la pena pagar-los!!! I si voleu saber més sobre la història, per internet circulen multitud de vídeos i documentals sobre l'Èric, només cal buscar "Exercit del Fènix" al youtube, i us sortiràn.

Apa, ja seguiré posant els actes del Correllengua!