11/9/07

IV Concert per la Terra

Des de fa 4 anys, les Jerc de Móra d'Ebre participem de la Diada de Catalunya amb un concert. La filosofia del concert és crear, per una nit, un espai on jovent del poble i per extensió de la comarca, amb ideals comuns, ens trobem per parlar, intercanviar opinions, i recordar-nos que no estem sols lluitant, que n'hi ha molts més com nosaltres, i que val la pena somiar i intentar fer realitat aquest somni que és la Independència.El concert és d'entrada gratuïta, obert a tothom. Encara que qui ho organitza siguin les Jerc, amb una linia política força clara, obrim les portes a qui vulgui entrar, tothom és benvingut. Sempre i quant no vingui a tocar la moral, es clar. Sabem de sobres, de cada any, que aquest concert, en quant a l'economia de les Jerc, nomes serveix per quedar-nos en numeros vermells. Però tant hi fa, ens ho passem bé, i la gent s'ho passa bé. I al capdavall, per a que volem tants cuartos?
Bé, cada any busquem grupets que vulguin venir a tocar gratis, això si, amb sopar pagat i barra lluire, i enguany han vingut els companys de La Màfia, podriem dir que majoritàriament de Benissanet, i uns nanos de La Rapita i Amposta, els Eskoria. Personalment, els agraeixo moltissim que hagin vingut, s'han comportat de puta mare, i són una gent que valen la pena. Si mai els veieu, els doneu records de part meva!
Els primers en tocar, doncs, van ser els nois d'Eskoria. Em van sorprendre agradablement, la musica que tocaven em va agradar, vaig recordar els meus anys més punkarres....

No hem d'oblidar a Pep i els seus colegues (perdoneu, però sóc incapaç de recordar els noms!), que van venir de La Ràpita per encarregar-se de la sonorització. També els hem d'agrair a ells que el concert anés bé!
L'ambient del concert va ser increiblement sa. Si, d'acord, una miqueta alcoholitzat i emporrat, pero vaja, que hi havia molt bon rollo.


Els segons en tocar, doncs, van ser La Mafia. Grup divertit i sorprenent, del que ja coneixiem la majoria dels components d'altres concerts i farres varies.Quan La Mafia va acabar, i com sol passar en els concerts que organitza les Jerc, gent del public que té altres grups van pujar a l'escenari a tocar. Possiblement és el "problema" de ser assamblearis: si tothom hi està d'acord, no hi ha cap problema, i el concert es va allargar fins més enllà de les 3 de la matinada.
I així es va acabar un concert que no pretén mobilitzar masses, sinó senzillament fer sentir una miqueta més la veu d'un poble oprimit que clama LLIBERTAT. L'any que vé segurament ens tornarem a trobar a la mateixa Plaça de Toros, per donar-nos la mà i unir forçes per continuar lluitant.
Salut i Revolució!

1 comentari:

xavi ha dit...

Reclamo mes presència a les fotos :P


..si ja se que fa un iaio darrere la barra?, però no vam quedar que era l'esperit i tal?